Winters warme soep

Dit is hét moment om heerlijke soepen en stoofpotjes te bereiden: het vuur dat je in je voeding brengt door het langzaam te laten garen, heeft je lichaam nodig om jou warm te houden. In de winter is een goede spijsvertering belangrijker dan ooit. Eet daarom niet te veel, licht verteerbare en vooral verwarmende maaltijden en dranken: gun je maag en darmen ook een break.

Er bestaan duizenden recepten voor heerlijke soep. Ik ben geen topkok, maar met dit basisrecept maak je altijd overheerlijke, smaakvolle soep die je lichaam verwarmt. Hét geheime ingrediënt is aandacht. Voeg er onverdeeld veel aan toe en merk hoeveel lekkerder je soep smaakt!

Dat is geen grapje … Mindful soep maken, stilstaan bij de oorsprong van je groenten en de weg die ze afgelegd hebben van zaadje tot groente zorgt voor een overweldigend gevoel van dankbaarheid. Wie daarmee kookt, verslaat de beste chefs ;-).

Gebruik deze groeten als basis:

125 g ajuin 
125 g wortel
125 g prei
125 g selder

Was ze allemaal en snijd ze fijn. Doe wat boter in een kookpot en laat de groenten samen stoven gedurende een tiental minuten. Voeg daarna 1,5 à 2 liter water toe, net als 3 à 5 eetlepels groentenbouillon. Laat het geheel nog een tweetal minuten doorkoken en geniet!

EXTRA TIP

Wil je een specifieke groente laten overheersen en bijvoorbeeld echt broccolisoep, bloemkoolsoep of wortelsoep maken, gebruik dan dezelfde basis als hierboven en voeg 500 g extra van die groente toe. Concreet betekent dit dus 500 g bloemkool, broccoli of wortelen. Je water mag je dan vermeerderen tot 3 à 3,5 liter. Een tweetal minuten laten doorkoken en mix alles tot een gladde soep.

Smakelijk!

Volgende
Volgende

Waarom leven volgens de seizoenen zo heilzaam is